NKVV is opgericht op 12 mei 1948. Op de oprichtingsavond gaven zich 30 personen op als lid. De eerste bestuursleden waren Gerard Timmer (voorzitter), Jan Santing (secretaris), Gerrit Jan Karssies (penningmeester). Daarnaast namen Hendrik Karssies en Arend Timmer zitting in het bestuur. Daarmee was de voetbalclub een feit.

Met twee teams begon men uiteindelijk bij de Overijsselse Voetbalbond. De voetbalclub begon echter nog niet onder de naam NKVV, maar als ‘Volharding’. Deze naam was overgenomen van de plaatselijke korfbalclub. Dit werd echter spoedig veranderd in NKVV, Nieuwe Krimse Voetbal Vereniging. In de beginjaren werd er gespeeld in weilanden waar doordeweeks de koeien liepen te grazen.

Begin jaren zestig verhuisde de voetbalvereniging naar een terrein gelegen naast Café Bakker. Het huidige terrein werd in 1966 in gebruik genomen en bestond toen uit een voetbalveld, een korfbalveld en een trainingsveld. Ook kreeg men voor het eerst kleedruimtes en een keuken. De openingswedstrijd werd gespeeld tegen VCG uit Geesbrug.

De kleedkamers gezien vanaf de achterzijde

In 1952 kreeg NKVV de eerste trainer en wel de heer Karel Wagenaar. Het eerste kampioenschap behaalde het eerste elftal van NKVV in 1954.
Een volgend sportief hoogtepunt was promotie naar de tweede klasse van de afdeling Zwolle in de jaren zeventig. De trainer van dit elftal was destijds Jaap Schipper.
Uiteraard kwam er binnen de groeiende en bloeiende vereniging behoefte aan een kantine. Deze kantine werd door gezamenlijke arbeid van vele leden in het seizoen 1971-1972 gebouwd. In dit seizoen nam NKVV met maar liefst vier seniorenelftallen en 2 jeugdelftallen deel aan de competitie.
In het seizoen erop werden zowel het eerste als het tweede elftal kampioen. Trainer tijdens dit seizoen was Jan Weggen, die als interim-trainer bij de club begon. Hij was destijds gewoon lid van NKVV.

Het seizoen erop in 1973-1974 volgde degradatie van zowel het eerste elftal als het tweede elftal. Toch kwamen daarna, wat vaak zo genoemd werd, de hoogtij jaren van NKVV. Joep van Ommen werd trainer. Het eerste elftal werd kampioen en promoveerde naar de eerste klasse van de Overijsselse Voetbalbond. Tevens werden in dit seizoen het tweede veld en de parkeerplaats beschikbaar gesteld. En in het jaar 1974 werd Jan Entjes het eerste erelid van de vereniging.

Kampioen-1975-1976-KNVB-Drenthe


In het seizoen 1975-1976 ruilde NKVV met FDS uit Havelterberg en kwam daarmee te spelen in de eerste klasse van de afdeling Drenthe. Het eerste seizoen leverde gelijk een kampioenschap op en dus promotie naar de vierde klasse van de KNVB. Er werd slechts 1 nederlaag geleden. In dit zelfde seizoen werd het derde elftal zelfs ongeslagen kampioen. Door het kampioenschap mocht NKVV 1 meedoen om afdelingskampioenschappen van Noord-Nederland. Ze wisten te winnen van teams uit Groningen, Friesland, Zwolle en Twente. Hiermee was NKVV afdelingskampioen van Noord-Nederland! Een vervolgtoernooi om de nationale titel in Zeist mocht echter geen geluk betekenen.
In het seizoen 1978-1979 werd er voor het eerst een jeugdbestuur opgericht. Dit bestuur behartigde de belangen binnen de club voor de jeugd.

In het seizoen 1979-1980 werd het clubblad, onder de naam NKVV journaal opgericht. Het oprichtingsbestuur bestond uit 5 personen. Tot 2009 werden alle nieuwsfeiten steeds door het clubblad weergegeven.

De eerste meisjes kwamen in het seizoen 1979-1980 bij NKVV spelen. De meisjes speelden met de jongens (pupillen) mee. Dit naar ieders tevredenheid.

In het seizoen 80-81 behaalde NKVV 2 middels een kampioenschap, promotie naar de reserve 1e klasse.

NKVV 2 promoveert in seizoen 80-81 naar de reserve 1e klasse


De accommodatie van NKVV was ondertussen al redelijk compleet en mooi. Toch ontbraken er een paar dingen. Zo werd er in 1981 een hal gebouwd tussen de kleedkamers en de kantine. In 1984 volgde de bestuurskamer.
Het eerste elftal van NKVV hield het jaren vol in de vierde klasse van de KNVB. In het seizoen 1982-983 degradeerde NKVV echter helaas naar de eerste klasse van de afdeling Drenthe. Trainer was toen Johan Zwiers.

In de eerder beschreven jaren kwamen er ook steeds meer jeugdelftallen binnen de vereniging te spelen. Echter in het seizoen 1982-1983 werd het wat moeilijker. Het was toen noodzakelijk om met een andere vereniging samen te werken. Dit werd SCN. In dit seizoen speelden de A-junioren van beide verenigingen samen.

Ook in het seizoen 1985-1986 was samenwerking weer noodzakelijk. Ditmaal kwam er een samenwerking tot stand met v.v. Dalen. De D-junioren speelden één seizoen samen. In het jaar 1985 startte NKVV met het traditionele Krentestoete-toernooi. In het jaar 1986 overleed, op dat moment NKVV haar enige Erelid, Jan Entjes. Hij was vanaf het eerste moment betrokken bij NKVV en heeft vele taken verricht.

Zoals beschreven waren er ook meisjes actief binnen de vereniging NKVV. Een dameselftal kon dan ook niet uitblijven. In het seizoen 1986-1987 was dit een feit. Na een begin te hebben gemaakt met oefenwedstrijden en trainingen, werd er deelgenomen aan de damescompetitie in de Tweede Klasse Afdeling Drenthe. Het team werd versterkt met een aantal dames van v.v. Dalen, waar hun team werd opgeheven. In 1987-1988 werden de dames voor het eerst kampioen.

In het seizoen 1988-1989 bereikte het eerste elftal, de finale van de districtsbeker. Met twee bussen supporters vertrok NKVV naar Assen. Op het terrein van Achilles 1894 moest NKVV het opnemen tegen EHS’85 uit Emmerschans. Helaas ging de wedstrijd met 1-3 verloren. In dit seizoen moest NKVV helaas het vierde elftal, wegens een gebrek aan spelers, opheffen.

Damesteam NKVV, 1989-1990


In het seizoen 1989-1990 degradeerden de dames helaas uit de eerste klasse.
In 1990-1991 werd het eerste elftal van NKVV wederom kampioen. De uitwedstrijd bij mede-titelkandidaat Sp. Zweeloo werd met 1-1 gelijkgespeeld, met een doelpunt van Trenco Kroesen. Dit was genoeg om kampioen te worden. De vervolgwedstrijd om het Algemeen Drents Kampioenschap leverde een 3-3 gelijkspel op tegen SVBC uit Barger-Compascuum. Echter na strafschoppen ging ook dit kampioenschap naar NKVV. Dit betekende dat NKVV wederom mocht spelen om het Afdelingskampioenschap van Noord-Nederland. NKVV deed het erg goed, helaas liep NKVV na strafschoppen tegen Tonego het beslissende verlies op. Trainer van dit team was Wim Mol.

NKVV 1 Kampioen 1990-1991 Afdeling Drenthe


In dit zelfde seizoen ging NKVV op het jeugdgebied weer een samenwerking aan. Ditmaal gingen een aantal B-junioren samenspelen met B-junioren van v.v. Protos.
Slechts 1 seizoen mocht NKVV van de vierde klasse genieten, want degradatie in 1991-1992 was alweer een feit. Een hoogtepunt dit seizoen was het kampioenschap van de dames. Dit seizoen leverde op jeugdgebied een samenwerking met SCN op.

Het seizoen 1992-1993 leverde opnieuw een hoogtepunt op. NKVV haalde wederom de finale van de districtsbeker. Deze keer speelde men de finale tegen Tynaarloo op het terrein van Hooghalen. Weer mocht het niet zo zijn. NKVV verloor deze finale met 2-0.

In 1993-1994 promoveerde NKVV weer naar de vierde klasse (thans derde klasse KNVB). De laatste nacompetitiewedstrijd won NKVV met 6-0 van Tiendeveen. Het jaar erop ging het alweer mis.
Weer degradatie vanuit de vierde klasse in 1994-1995. En het jaar erop zelfs naar de tweede klasse van de afdeling Drenthe. In 1994 werd overigens onze fameuze klussenploeg opgericht. Deze ploeg maakt het mogelijk dat er op het terrein niets ontbreekt en er alles picobello bij ligt.

In 1996 werd Bertus Timmer benoemd tot Erelid van NKVV. Vanaf de oprichting is Bertus al bij NKVV betrokken en heeft vele functie en taken vervuld. Bertus is het tweede erelid na Jan Entjes. Ook verandert de KNVB in dit jaar de opzet van de competitie. De afdeling Drenthe verdwijnt en NKVV komt in de vijfde klasse van de KNVB te voetballen. Ook ontstaat het driepunten systeem.

In het voetbalseizoen 1996-1997 ging wat betreft NKVV 1 weer goed. Men wist een periode te pakken en in de nacompetitie wist men in 2 duels van Glimmen te winnen.
Op 29 augustus 1997 werd Geert Bos Fzn benoemd tot Lid van Verdienste van NKVV. Ook Geert wordt geroemd vanwege zijn tomeloze inzet voor NKVV. Een historisch monument in de vorm van een gerestaureerde kalkwagen is ter ere van Geert gemaakt en heeft een plaats in de hal van de kantine gekregen.

In 1997 kreeg de kantine ook stenen muren en werd ook de kantine van binnen gerenoveerd met een systeemplafond en een mooie nieuwe bar. Dit kwam allemaal tot stand door hardwerkende vrijwilligers.

Een sportief hoogtepunt viel er voor NKVV 2 te noteren. Na een beslissingswedstrijd aan het eind van het seizoen 1997-1998, was er dan toch nog een kampioenschap te vieren en wel in het seizoen 1998-1999.

Op 20 mei 1998 begon NKVV aan een groots feest ter ere van het 50-jarig bestaan. Dat weekend waren er erg veel activiteiten, zoals: een ballonnenwedstrijd, een demonstratie van de Solexclub ‘De Reutel’, gekostumeerd voetbal, dweilorkest, een bodybuilding- en karateshow, een disco en karaokeshow, een voetbalclinic door de BVO Emmen (nu beter bekent als FC Emmen) en een motortrialdemonstratie. Uiteraard was er ook een gebruikelijke receptie, waar zeer veel genodigden op af kwamen. Op de laatste dag was er een wedstrijd van NKVV 1 tegen een regio-elftal, onder muzikale begeleiding van de Breiberger Muzikanten en de Drumband. Het jubileumfeest werd uiteindelijk afgesloten met een feestband en conferencier.

NKVV kende lange tijd meerdere senioren teams. Waaronder een derde elftal. Deze stond altijd bekend om haar geintjes en gezelligheid. In 1998 is NKVV 3 met al haar spelers en diverse aanhang op reis geweest naar het Engelse Bath.
Leider van destijds Johnny Dunnewind heeft via zijn vrienden aldaar, weten te regelen dat NKVV 3 met maar liefst 21 personen de reis heeft gemaakt. Een mooi en onvergetelijk avontuur.

Begin jaren 2000 ontvielen NKVV enkele dierbare leden, waaronder Bertus Timmer (Erelid), Geert Bos (Lid van Verdienste) en Hendrik Karssies (mede-oprichter).
Midden jaren 2000 werden Hilbert ten Caat en Anno Boer, voor hun inzet voor NKVV, benoemd tot Lid van verdienste.

NKVV telt vanaf dat moment 2 Ereleden (Jan Entjes en Bertus Timmer) en 3 leden van verdienste (Geert Bos, Hilbert ten Caat en Anno Boer). In 2006 kreeg Anno Boer als extra waardering de gouden KNVB speld.

Qua sportieve hoogtepunten was het in de jaren 2000 voor NKVV karig. In het seizoen 2002-2003 werd er een periode gepakt door NKVV 1. Er moest in 2 duels met GRC Groningen worden uitgemaakt. Helaas ging GRC Groningen er uiteindelijk met promotie vandoor. Verdere bijzondere binnen NKVV 1 waren in die jaren het introduceren van de zogenaamde trainingsdag aan het begin van het seizoen. Ook kreeg Sjaak Hilbink in 2006 een oorkonde voor zijn bewezen diensten voor NKVV 1.

Van het jaar 2000 tot en met 2002 speelden enkele jeugdteams onder de vlag van SCN of speelden enkel NKVV spelers in een team van SCN. Dit in verband met spelers tekorten van beide verengingen..

Tot en met 2003 had NKVV nog drie senioren elftallen. Door een gebrek aan fitte spelers, moest NKVV helaas besluiten om met twee elftallen verder te gaan.
Nadat aan het begin van het seizoen 2001-2002 het damesteam helaas werd opgeheven, kende het in het seizoen 2007-2008 weer een doorstart. Een aantal dames heeft destijds met Henk Supheert letterlijk de bal weer opgepakt. Iets waar NKVV nog steeds erg blij om is. Damesteams horen bij NKVV.

In het seizoen 2007-2008 gebeurde er nog iets bijzonders. NKVV startte met een zaalvoetbalteam (Futsal). Dit team heeft korte tijd onder de vlag van NKVV gespeeld.

In het seizoen 2003 is de jeugdsamenwerking met Protos op bestuurlijk niveau gestart. In het seizoen 2004-2005 werd dit formeel gemaakt, door een autonoom jeugdbestuur te stichten, welke volgens een nieuw opgesteld beleidsplan te werk gaat. De jeugd gaat vanaf dat moment verder onder de naam NKvvProtos.

Naast veldvoetbal, hebben er ook veel zaalcompetities plaats gevonden, waar teams van NKvvProtos aan mee hebben gedaan. De samenwerking heeft beide verenigingen goed gedaan en er zijn vele kampioenschappen gevierd van diverse jeugdteams. Haverkort Interieurs uit Steenwijksmoer heeft de jeugdteams vele jaren van tenues voorzien. Eind 2005 heeft het Jeugdbestuur onder de jeugdleden een wedstrijd uitgezet om een vlag en/of logo te ontwerpen voor de Jeugdcombinatie NKvvProtos. Er is toen een aantal ontwerpen ingeleverd, het ontwerp van Stephan van der Fels was uiteindelijk de winnaar.

Vanaf het seizoen 2005-2006 is onder initiatief van Klaas Veldhuis gestart met het kaboutervoetbal. Op de donderdagavond wordt op speelse wijze training gegeven aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. Voor de jeugd zijn door de jaren heen diverse en traditionele activiteiten georganiseerd, zoals spelmiddagen, Sinterklaas vieringen, zwem- en filmavonden en uiteraard het welbekende tentenkamp. Ook zijn er diverse voetbalwedstrijden bezocht.

Lunch tijdens het tentenkamp voor de jeugdleden, 3 juni 2011


Er zijn een aantal zaken veranderd in de jaren 2000. Zo heeft het clubblad plaats gemaakt voor een website. De website geeft allerlei informatie en nieuwtjes over NKVV weer.

Een kleedkamer vlak voor de vernieuwing, 18 november 2007


Een belangrijk onderdeel van de club zijn kleedkamers. In november 2007 zijn de kleedkamers en het scheidsrechter hokje totaal vernieuwd.

Alle leidingen zijn vervangen, alle muren zijn betegeld en het interieur is in een modern jasje gestoken.

Zo heeft een club van 50 ervoor gezorgd dat er in 2003, een nieuwe keuken kon worden gebouwd. Ook is in 2008 de gehele bar verbouwd en is er onder initiatief van Bertus Prins een overkapping gebouwd.

Een belangrijk onderdeel naast voetbal. Kaarten, inclusief asbak, 14 mei 2008


In de kantine wordt er sinds jaar en dag gekaart. En wel klaverjassen op de vrijdagavond, de voetbal loze zaterdagmiddag en rond oudjaarsdag.

In mei 2008 mag NKVV het 60 jarig jubileum vieren. Dit gebeurt met o.a. een voetbalclinic van Heerenveen, een kaart- en bingo avond, wedstrijd tussen NKVV 1 en HODO 1 en een optreden van drumband Dalerpeel. Op vrijdag 16 mei 2008 is er een receptie voor genodigden, waarna op zaterdagmorgen een mega-ontbijt klaar staat voor alle leden, sponsoren en donateurs.

NKVV 60 jaar. Mega ontbijt op zaterdag 17 mei 2008


`s Middags is er een wedstrijd tussen oud spelers van NKVV en Nieuw Balinge Dames. De feestelijkheden worden afgesloten met een knallend feest, inclusief live-muziek, in de tent op het trainingsveld.

Een aantal belangrijke evenementen zijn door de jaren heen bij NKVV gaan horen. Zoals het veteranen toernooi rond Hemelvaartsdag, het jaarlijkse krentestoetetoenooi, deelname aan het Protos Weering zaalvoetbal toernooi en de vrijwilligersavonden, om alle vrijwilligers te bedanken.

Zoals al heel vaak beschreven, is NKVV trots op haar vrijwilligers.
Talloze vrijwilligers hebben deze jaren ervoor gezorgd dat NKVV is geworden, zoals ze is geworden. Vrijwilligers van scheidsrechter tot klussenploeg. En van reclameborden commissie tot de vele leiders.

Veel vrijwilligers. Eigenlijk te veel om op te noemen. Dank aan allen!


Opnieuw tien jaren: 12 mei 2008 – 12 mei 2018:

Het waren weer 10 bijzondere jaren!

Voor u ligt de jubileumuitgave ter gelegenheid van 70 jaar NKVV.

In navolging op de eerdere versies ter gelegenheid van het 40-, 50- en 60-jarig bestaan, is er een aanvulling geschreven van de periode tussen 2008 en 2018. Wederom weer tien bijzondere jaren in het bestaan van NKVV.

Deze uitgave heeft opnieuw de titel “De historie van de Nieuwe Krimse Voetbalvereniging” gekregen. Het geeft een beeld van de gebeurtenissen en prestaties weer van ons aller geliefde NKVV.

NKVV is en blijft een dorpsclub. De club is belangrijk voor het dorp en misschien zelfs wel voor mensen uit de regio. Zo is de samenwerking met buurman Protos op jeugdgebied alleen maar sterker geworden. Dit naar ieders tevredenheid.

Uiteraard geldt ook voor een dorpsclub, dat er jaren van sportieve hoogtepunten en dieptepunten zijn. Het absolute hoogtepunt van de club was het kampioenschap en vervolgens promotie naar de 4e klasse in het seizoen 2014-2015.

We wensen u voor nu veel leesplezier!

De samenstellers van “Het waren weer 10 bijzondere jaren”,

Klaas Veldhuis en Bennie Timmer, Dalerpeel, mei 2018


5 mei 2009: Kampioenswedstrijd Germanicus (zat) – NKVV

Na een goed seizoen (2008-2009) gespeeld te hebben onder leiding van trainer Gert Bouwmeester, moeten we eerst terug naar zaterdag 2 Mei 2009. Zowel Germanicus zaterdag als wel NKVV stonden beide aan kop en beide in punten gelijk. Deze zaterdag was de laatste wedstrijddag. Germanicus moest uit naar het altijd lastige FDS. NKVV stond voor een minstens net zo’n moeilijke uitdaging. Mochten men in punten gelijk komen, dan zou er een beslissingswedstrijd volgen.

De ploeg uit Dalerpeel begon tegen NWVV furieus aan de wedstrijd en kreeg een paar goede mogelijkheden via Dinand Hilbink, maar deze stuitte keer op keer op de goed keepende doelman van NWVV. Na ongeveer 20 minuten werd Dinand de diepte ingestuurd door Tom Hilbink, de bal leek in eerste instantie niet haalbaar, maar Dinand geloofde er desondanks toch in en ging er vol voor. De keeper was te laat bij de bal en kon niet anders dan Dinand Hilbink toucheren. De terecht toegekende strafschop werd door aanvoerder Jelle v/d Wetering koelbloedig binnen geschoten. Hierna kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en creëerde enkele kansen. De tweede helft begon NKVV goed en fel, wat een goede kans voor Tom Hilbink opleverde, die echter niet aan hem besteed was. In een counter bereikte de teruggekeerde Bart Elzing collega Tom Hilbink, die naast zich in de spits de andere invaller Harry Alting vond.

Deze bleef rustig, kapte zijn man uit en scoorde beheerst de verlossende 0-2 voor NKVV. Hierna kon NKVV de wedstrijd rustig uitspelen en gingen de drie punten in de tas mee naar Dalerpeel.

De vraag was dus: Wat deed Germanicus? Ze wonnen ook.

Dit betekende een beslissingswedstrijd op dinsdag 5 mei. Een beslissingswedstrijd om het kampioenschap in de 6e klasse E van het zaterdagvoetbal. De winnaar van deze wedstrijd promoveert rechtstreeks naar de 5e klasse.

5 mei 2009: Germanicus – NKVV,  sportpark SCN Nieuwlande

Na veel overleg werd besloten de wedstrijd op het veld van SCN in Nieuwlande te spelen. Op de bewuste avond leek het of heel Dalerpeel/Nieuwe Krim en half Coevorden was uitgelopen. Beide selecties waren tot op het bod gemotiveerd en kenden elkaar goed.

Germanicus begon de eerste helft stormachtig. De eerste aanval was meteen raak, toen een harde voorzet van Ruben Soppe via het been van een NKVV’er werd gepromoveerd tot doelpunt (1-0). Een domper voor NKVV en de supporters.

Na deze treffer ging Germanicus door en kwam het elftal bijna op 2-0. Paul van de Sande kwam oog in oog met de keeper Fokko Benjamins, maar faalde in de afronding. Vlak voor rust kreeg NKVV een vrije trap op de rand van de zestien meter. De bal werd laag ingeschoten op het natte veld en werd in de rebound binnengeschoten door Patrick van der Weide.

Er gloorde weer hoop het op felbegeerde kampioenschap! In de tweede helft was NKVV af en toe gevaarlijk in de dode spelmomenten en Germanicus af en toe dreigend.

Na twintig minuten spelen kreeg Frank Dijks (Germanicus) zijn tweede gele kaart en kon met rood naar de kant. Nog meer goede hoop bij de NKVV supporters.

Germanicus wisselde en bracht Ronnie Wolf  in het veld en scoorde vrij snel middels een afstandsschot (2-1). Toen Paul Van de Sande er ook nog 3-1 van maakte, was alles wat met NKVV meeleefde behoorlijk teleurgesteld.

In de allerlaatste minuut kwam de spanning terug, toen een vrije trap van Bennie Timmer werd doorgekopt door een Germanicus verdediger en in het eigen doel belandde. Het was echter te weinig en betekende een 3-2 eindstand in het voordeel van Germanicus. Teleurgesteld keerden de NKVV’ers huiswaarts. Ook de nacompetitie die volgende, werd weinig succesvol afgesloten en zo ging het seizoen 2008-2009, als een nachtkaars uit.

Mei 2014: Nacompetitie wedstrijden tegen Twijzel (Friesland)

17 mei 2014: NKVV wint eerste promotiewedstrijd…

NKVV heeft de eerste promotiewedstrijd tegen SC Twijzel met 2-1 winst afgesloten. Ronny Vos scoorde tweemaal voor de formatie uit Dalerpeel, terwijl Menno Blom de tegentreffer maakte.

NKVV en Twijzel betreden het veld in sfeer, 17 mei 2014

In een sportieve wedstrijd bleek NKVV de betere ploeg. Met veel kansen, twee afgekeurde doelpunten en een conditioneel sterk team, heeft NKVV komende zaterdag in de returnwedstrijd dan ook zeker kans om promotie naar de vierde klasse af te dwingen.

24 mei 2014: Uitwedstrijd tegen Twijzel afgelast…

Dalerpeel / Twijzel – De nacompetitiewedstrijd SC Twijzel – NKVV om promotie naar de 4e klasse gaat komende zaterdag niet door. Dit vanwege de noodlottige gebeurtenissen op het sportpark in Twijzel, 21 mei 2014, waar het dak van een dug-out instortte. Bij het drama kwam de tienjarige Yrsa de Bruin om het leven. Vijf andere kinderen raakten gewond.

31 mei 2014: Uitwedstrijd tegen Twijzel kleurt rood en wordt gestaakt…

TWIJZEL – Het duel Twijzel-NKVV werd in de 20ste minuut van de verlenging gestaakt. Beide ploegen streden voor een plek in vierde klasse. Wanneer het duel wordt uitgespeeld is vooralsnog onbekend. Er vielen vijf rode kaarten, waardoor er te weinig spelers over waren. Stand was 2-1 in het voordeel van Twijzel. Het eerste duel eindigde in 2-1 voor NKVV.

Reacties NKVV…

De kans is groot dat NKVV volgend seizoen opnieuw in de zaterdag 5e klasse speelt. De ploeg uit Dalerpeel kreeg zaterdag in de beslissende wedstrijd voor promotie tegen Twijzel namelijk 5 rode kaarten gepresenteerd door scheidsrechter Jan Hielke Strampel uit Heerenveen. Op dat moment stond het 2-1 in het voordeel van Twijzel en waren er al twintig minuten gespeeld in de blessuretijd (het eerste duel had NKVV met 2-1 gewonnen). “De KNVB zal ons wel een reglementaire 3-0 nederlaag opleggen”, aldus NKVV-voorzitter Klaas van Eck. “Maar we gaan dan zeker in beroep, want wat er is gebeurd kan gewoon niet.”

Vrienden…

Van Eck zegt dat hij gesteund wordt door de tegenstander uit Friesland. “We zijn eigenlijk gewoon vrienden geworden in een paar weken tijd. Vanwege het verschrikkelijke ongeluk met de dug-out hebben we veel contact gehad met die club. We hebben prima overleg gevoerd over hoe, waar en wanneer we de beslissingswedstrijden zouden gaan spelen en ook in het veld was er niets aan de hand. Het was vriendschappelijk.”

Met de bus richting Twijzel, 31 mei 2014

13x geel en 5x rood
Twijzel kwam met 2-0 voor. “Dat was ook verdiend. Maar toen we na rust de 2-1 maakten kwam het geloof terug bij ons. Maar vanaf dat moment bleek dat we niet mochten winnen. De scheidsrechter begon ineens te strooien met kaarten. In totaal kregen we dertien keer geel en als je de codes bekijkt dan sloeg het nergens op. We kregen kaarten voor commentaar en tijdrekken. Vijf spelers kregen twee keer geel en konden vertrekken. Zelfs onze verzorger, die in de haast zijn handdoek op het veld had laten liggen na een blessurebehandeling, mocht het veld niet meer betreden van de leidsman.”

Vertrokken…

De voorzitter van NKVV vervolgt: “Niets ten nadele van Twijzel, maar exact dezelfde ‘overtredingen’ van deze ploeg werden niet bestraft. We mochten gewoon niet winnen.” Op het moment dat NKVV nog maar met 1 keeper en vijf spelers op het veld stond liep arbiter Strampel van het veld. “Hij floot niet eens af en terwijl wij samen met de spelers van Twijzel nog op het veld stonden na te praten, was Strampel al vertrokken. Samen met iemand van Buitenpost, waar de wedstrijd gespeeld werd, had hij het wedstrijdformulier ingevuld en zelf voorzien van handtekeningen. Ongelooflijk.”

5 juni 2015: SC Twijzel promoveert naar vierde klasse…

De KNVB heeft Twijzel tot winnaar uitgeroepen van de tweestrijd om promotie met NKVV. Het return duel SC Twijzel – NKVV, dat zaterdag in Buitenpost werd gespeeld, werd in de twintigste minuut van de verlenging gestaakt bij de stand van 2-1. Op dat moment moest NKVV de vijfde rode kaart incasseren, waardoor de ploeg niet meer genoeg spelers op het veld van De Swadde had staan.
De tuchtcommissie van de KNVB besloot tot een reglementaire 3-0 zege voor SC Twijzel. NKVV heeft laten weten in beroep te gaan tegen het besluit van de bond.

9 mei 2015: Kampioenswedstrijd NKVV – vv Sweel…

Het was al weer wat jaren geleden, dat er om het kampioenschap werd gestreden. De laatste keer was in 2009 tegen Germanicus zaterdag. Deze wedstrijd ging helaas met 2-3 verloren. In het jaar 2014 was er de memorabele wedstrijd tegen Twijzel, die achteraf als dieptepunt de boeken in ging.
Deze zaterdag 5 Mei 2015 was er de kans, om alles weer goed te maken. NKVV kon op deze zaterdagmiddag op eigen terrein kampioen worden in de 5e klasse F. Dit in een rechtstreekse confrontatie met directe concurrent VV Sweel zaterdag. NKVV speelde een goed seizoen. Echter vv Sweel deed dat ook. Beide ploegen stonden bovenaan, echter NKVV had 1 punt meer.

De bijna 700 toeschouwers zagen in Dalerpeel een meer spannend dan fraai kampioensduel. Voor de bezoekers volstond alleen een zege. De hoofdmacht van VV Sweel startte voortvarend. Al in de zesde minuut zette Thomas Wolting zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Op slag van rust maakte Tom Hilbink, na slordig uitverdedigen aan de kant van Sweel, de verdiende gelijkmaker. In de rust moest keeper Jaap Haan zich laten vervangen door Thomas Kamman. NKVV was in het tweede bedrijf de bovenliggende partij, maar de spitsen van de thuisploeg konden dankzij de sterk spelende Sweel-backs Jeroen Seubers en Maarten Moes niet voor veel gevaar zorgen. Halverwege kwam NKVV nog met 10 man te staan door een tweede gele kaart van Vincent Verhoef, maar ondanks deze numerieke meerderheid kon Sweel de ban niet breken. NKVV was zelfs nog dichter bij een goal, maar Sweel-keeper Kamman bleef in een één-op-één situatie uitstekend op de been. Vlak voor het eindsignaal kreeg Sweel de grootste kans op winst, maar de kopbal van Bert-Jan Volders ging rakelings voorlangs.

Rond half vijf floot diezelfde leidsman Buitenhuis voor het einde van de wedstrijd, waarna het feest kon beginnen. Bijna 700 supporters waren getuige van een orkaan van gejuich over het sportpark aan de Nassaustraat. Ook de VV Sweel aanhang kon zich uiteindelijk vinden in het gelijkspel. Concurrent Veendam verloor namelijk van Wildervank, zodat Sweel een periodetitel in bezit kreeg.

Met nacompetitie zag de zaterdagafdeling uit Zweeloo zich uiteindelijk toch nog beloond met het gelijke spel van deze middag.

De puntendeling was voldoende voor de titel. NKVV greep vorig seizoen nog net naast de prijzen, maar dit seizoen gold er slechts één opdracht: promoveren naar de 4 klasse.

Volop vreugde na het behalen van het kampioenschap, 9 mei 2015

Een afgevaardigde van de KNVB betrad het speelveld en feliciteerde het team van NKVV met het behaalde resultaat. Met het overhandigen van een heus certificaat werd bekrachtigd dat Dalerpeel een kampioen bezat. Bestuur en supporters waardeerden het gebaar. Zelfs de gemeente Coevorden feliciteerde het team via Twitter. ‘Wellicht dat met dit kampioenschap nogmaals wordt bekrachtigd dat sport, en voetbal in het bijzonder, onmisbaar is binnen de samenleving’, aldus NKVV.

Een rondrit door Dalerpeel en Nieuwe Krim volgde. Er was feest alom. Zelfs een tijdelijke regenbui kon die vreugde niet wegspoelen. Daarna volgde de huldiging in de kantine. Een kleine ruimte, maar groots gevuld met kampioenen. Alle spelers en begeleiders werden naar voren gehaald en gefeliciteerd met het behaalde resultaat. Onder het gejuich van veel aanhangers, ook van buiten Dalerpeel, kwam het feest tot een hoogtepunt. Spelers, maar ook technische staf, die normaliter het woord dansen niet eens uitspreken, betraden de dansvloer.

Met muziek uit de boxen van dj Stan werd het feestje voortgezet. Een eindtijd was niet gepland, maar men kende ook geen grenzen. Het was, en is, feest in Dalerpeel.

Reacties betrokkenen:

Ramon Olde (aanvoerder): Dag vol spanning. Iedereen was ermee bezig. Kampioen worden. Veel publiek, heel veel publiek! Mooi om te zien hoeveel mensen achter je staan op zo’n belangrijke dag. Snel met 0-1 achter. Balen! Maar de koppen staan allemaal dezelfde kant op en het publiek staat met 12, nee 13 man achter je. Tom Hilbink maakt voor rust de 1-1. Na de wedstrijd in de kantine is iedereen blij, want niet alleen NKVV 1 is kampioen. Nee, heel NKVV is kampioen. En dat mag gevierd worden !!!
Jan Karssies (supporter): Een zeer spannende eerste helft. Van de tweede helft heb ik niet veel gezien (vol vertrouwen), want het was gezellig binnen. Vooral de derde helft.
Niek Hilbink (speler): Het mooiste moment was dat ik in de basis mocht starten en het grote aantal supporters dat aanwezig was
Rene Schonewille (bestuurslid): Het was een spannende ontknoping van de competitie. Ik zat die dag zelf in de organisatie rond de wedstrijd en we leefden er de hele week al naar toe. Op de wedstrijddag was ik om 9.00 uur aanwezig op het terrein van NKVV en  rond 12.00 uur kwamen de eerste spelers binnen druppelen. Je zag de spanning op alle gezichten. Wat mij heel goed bij is gebleven, is het masaal toegestroomde publiek. Langs het hele veld was er geen vrije plek te vinden. De 0-1 viel snel, maar mijn gevoel zei dat het goed zou komen. Na de 1-1 geloofde iedereen er in. Het laatste fluitsignaal, de ontlading bij de spelers, bij trainer Bert Doldersum, bij de technisch staf en niet te vergeten bij het publiek. Een kampioenswedstrijd om nooit meer te vergeten.
Geert Katoen (spits & assistent trainer): In het jaar dat ik eigenlijk wilde stoppen met actief spelen in een eerste elftal (40 jaar is mooie leeftijd) mocht dit niet mis gaan! We moesten winnen aangezien het jaar daarvoor net misgegaan was. Bert en ik hadden alle vertrouwen in onze jongens, omdat ze de ervaring van de jaar ervoor ook hadden (Twijzel). Deze wedstrijd konden we dus eigenlijk niet verliezen. Als er maar strijd aan de dag gelegd werd. En dat gebeurde. Snel achter gekomen, maar daarna op strijdkracht terug gekomen. Mijn gevoel was goed wat betreft ons team. En vooral nadat Tom de 1-1 scoorde kon het niet meer misgaan. Het was de laatste 30 min. Nog wel doorbijten, toen Vincent rood kreeg. Maar ook toen kwam onze vechtlust met 10 man naar boven. Dit was denk ik vooral een kampioenschap van “een team zijn”! Daarna feesten tot de laatste uurtjes en de volgende morgen BBQ op het hoofdveld. Twee dagen feesten, onvergetelijk! Uiteindelijk er nog een jaar aan vastgeknoopt en mooi afscheid van m’n voetbalcarrière bij een mooie club.
Bennie Timmer (supporter): Een onvergetelijke dag voor de club en mij persoonlijk. Vol spanning heen, vol bier terug !!!
Bennie Pol (destijds grensrechter): Deze dag kreeg ik de mededeling dat ik niet hoefde te vlaggen daar de KNVB besloten had deze wedstrijd serieus te nemen en onafhankelijke grensrechters te sturen. De wedstrijd heb ik naast de andere stafleden op de bank gezeten.  Het begin was voor vv Sweel en die kwamen ook verdiend voor. NKVV bleef wel in zichzelf geloven, we hadden aan de kant veel overleg en mede daardoor deed de trainer in de rust wat omzettingen in het team. Na rust was de wedstrijd meer spannend dan goed, maar waar NKVV (met 10 man) als morele winnaar van het veld ging bij eindstand van 1-1 . Dit betekende wel het kampioenschap in het 2e jaar van trainer Doldersum na het 1e jaar te zijn bekomen van het echec Twijzel. De euforie was na de wedstrijd groot en de 3e helft was bijzonder waar ik alles niet meer helder voor de bril heb. Wel verdiend kampioenschap, wat eerder in het seizoen al beslist kon worden, maar dus op laatste speeldag werd beslist.
Tom Hilbink (speler): Dit was een geweldige teamprestatie voor een super publiek. Voor mij was het extra bijzonder door het doelpunt wat ik mocht maken. Het was het mooiste en belangrijkste doelpunt uit mijn loopbaan. We waren de terechte kampioenen. Met daarna een zeer geslaagd kampioensfeest
Henk van der Weide (leider): Na de deceptie in mei 2014.(het debacle van Twijzel) ,waarbij ik mij niet aan de indruk kan onttrekken dat  alle Friese goden tegen de Drentse zonen waren zelfs de oppergod met fluit ,welke naar believen strooide met rode en gele kaarten strooide genoot van de Friese glorie.  Zover de geschiedenis. In het hierop volgend seizoen brak de glorie aan voor supporter, begeleiding, bestuur, en de mannen van NKVV 1 aan. Het was een seizoen van hard werken, zorgen, verdriet, vreugde, daadkracht, en doorzetting vermogen. De mix van al deze elementen resulteerde uiteindelijk tot een euforische uitbarsting van ultieme vreugde, waarbij heel het dorp en wijde omgeving deelgenoot van mocht zijn.  In één woord fantastisch, een gebeurtenis welke altijd in onze herinnering zal blijven. Let wel het kampioenschap werd in de laatste wedstrijd thuis beslist, of lag de basis toch in de uit wedstrijd tegen Zweeloo: waarbij een overijverige speler van Zweeloo niets ontziend te werk ging. Bij een poging de bal te pakken werd de niets vermoedende leider van NKVV van zijn voetstuk (lees tuinstoel) gestoten.

 

De felicitaties van het publiek voor NKVV 1, 9 mei 2015

Spelerswisselingen…

NKVV 1 heeft moeilijke tijden gekend. Vaak moesten oudgedienden mee doen om tot een volwaardig team te komen en was de trainingsopkomst soms laag. De laatste jaren, is er een positieve wind door de selectie gaan waaien. Spelers uit de regio (Coevorden, Emmen, Hoogeveen) hebben ervoor gezorgd dat de selectie, af en toe aangevuld met jeugdspelers, telkens compleet was. Gezien het kampioenschap heeft het NKVV ook succes opgeleverd. Jammerlijk hebben we ook van goede spelers afscheid moeten nemen. Maar goed, dat is ook ‘all in the game’.
Anno 2018 hopen we als club, dat er (jonge) aanwas blijft komen en dat spelers terugkeren, zodat we mooie tijden tegemoet kunnen gaan.

NKVV 2…

Zoals al vele jaren is NKVV 2, het recreatieve team van NKVV. Een team waar ook prestatie niet te onderschatten valt. De laatste jaren draait NKVV 2 met de subtop van de reserve 6-e klasse mee. Uiteraard zijn er ook mindere periodes geweest. Ofwel de resultaten zijn over de laatste 10 jaar te beschrijven als “op en af”.

Terug naar het prestatie deel. Naast het feit dat er spelers zijn die niet tegen hun verlies kunnen, werd NKVV 2 de laatste jaren getraind door oud-speler Henk van der Weide. De conditie van veel spelers ging hierdoor omhoog, wat bij enkele spelers het spel ten goede kwam.

NKVV 2, 2 oktober 2010

Leiders zijn er gedurende deze periode velen geweest. Bijzonder is te vermelden dat oud-dames leider Henk Supheert de tweede selectie een tijd begeleid. Dit altijd met een positieve instelling, ondanks soms minder weer of minder goed voetbalt. Andere leiders waren: Patrick Guttink, Sjaak Hilbink, Arnoud van Houten, Bennie Pol, Rene Schonewille, Klaas Veldhuis, Mitchel Vonk en Jelle van de Wetering. Ook voor deze leiders was het soms puzzelen en zweten, om goede resultaten te halen.

Grensrechters waren er in veel soorten en maten. Zo heeft Henk Supheert, een tijdje lang de vlag gehanteerd en de laatste jaren was Hendri Lunenborg de vaste grensrechter. Wie kan in de reserve 6e klasse nog meer zeggen, dat ze een vaste vlaggenist hebben?

En belangrijk voor NKVV 2: “De thuisscheidsrechter” (of soms ook thuisfluiter genoemd). Deze mannen hebben het niet altijd makkelijk en het stempel thuisfluiter verdienen ze niet. Soms onder vuur bij de tegenstander, maar net zo vaak door het eigen team. Petje af voor deze mannen. De scheidsrechters die NKVV 2 veelal hebben geleid, zijn Harry Alting, Johan Kroesen, Bennie Pol, Johan Spang, Klaas Veldhuis, Jan Vos en waarschijnlijk vele anderen.

Ook NKVV 2 kan niet zonder sponsoren. Belangrijkste geldschieter (helaas geen rijke oliemagnaat) is Klaas Okken, van Tegelzetbedrijf Dalerpeel. Trainingspakken, tassen en nieuwe tenues zijn door Klaas geschonken, zodat NKVV 2 er netjes bij heeft gelopen. Ook ORN heeft als sponsor NKVV 2 bijgestaan.

NKVV 2 – CSVC 5, 27 september 2008, met scheidsrechter Stoffer Cremer

Net zoals voor het eerste elftal geldt dit ook voor het tweede elftal. Door de loop der jaren heen, zijn er oudere spelers mee gestopt. Toch was er altijd weer een jongere generatie die opstond of een aantal spelers van buiten Dalerpeel/Nieuwe Krim, die voor aanvulling zorgde. Vooral deze groep jonge jongens is erg belangrijk voor NKVV 2. Altijd door wind bereid om te trainen en te voetballen. Er worden de nodige kilometers gereden naar het sportpark in Dalerpeel. Speciale dank gaat uit naar deze groep.

NKVV Heren 35+…

In het seizoen 2016-2017 is NKVV gestart met een 7 x7 competitie voor heren. De wedstrijden worden gespeeld op vrijdagavonden en de leeftijdsgrens is minimaal 35+, al wordt aan die voorwaarde niet altijd voldaan. Spelersgebrek is bij alle verenigingen al gauw het excuus. Het speelt zowel in de voor- als najaar competitie.

NKVV Vrouwen…

Tot het seizoen 2008-2009 was Henk Supheert de leider van het damesteam van NKVV. Gerda Profijt was hierbij zijn assistente. Na dit duo nam Gert Hilbink de leiding op zich en kreeg in 2013 nog een jaar assistentie van oud speelster Annemieke Alting. Tot op heden is Gert Hilbink nog steeds de leider van NKVV Vrouwen 2. Voor aanvang van het seizoen 2013-2014 is het team van NKVV Dames 1 gaan samenwerken met Germanicus Dames 1. Direct vanaf deze samenwerking is er in het seizoen 2013-2014 gestart met twee Dames teams.

NKVV/Germanicus/CSVC vrouwen 1, 11 maart 2017

In het seizoen 2015/2016 is tevens CSVC toegetreden, en maakt zo ook deel uit van het team. Dit alles onder de verenigingsnaam: NKVV/Germanicus /CSVC. Er wordt per half jaar gewisseld van locatie, en zodoende wordt er op de drie verschillende locaties getraind en gevoetbald. Vanaf het seizoen 2016-2017 hebben de dames 1 en 2 ook een vaste trainer, Tjibbe Bruinsma.

NKVV Vrouwen 35+…

In het seizoen 2016-2017 werd NKVV opnieuw met een team uitgebreid. Het fenomeen 35+ deed opnieuw haar intrede en wel met een 35+ Vrouwen team. Als trainer hadden de dames Bert Benjamins bereid gevonden en José Mepschen was tijdens de eerste wedstrijden de leidster. Hierna namen Heidi Dekker en Sophia de Vent haar taken over. In het voorjaar van 2018 werd het stokje overgenomen door Jelle van der Wetering.

Het team speelt haar wedstrijden in de zogenoemde 7×7 competitie. Vrijdagavond is de vaste speelavond en alle deelnemende verenigingen hebben op deze manier allemaal een zogeheten “thuistoernooi”. Men speelt op een half voetbalveld met jeugddoelen. De competities worden gespeeld in najaars- en voorjaarscompetities.

NKVV vrouwen 3, 17 maart 2017

Vanaf 2017/18 is het thema 35+ afgeschreven, maar speelt men nog steeds in een 7 x7 competitie. Hierdoor is het team niet meer leeftijdsgebonden. De verenigingsnaam is veranderd in NKVV Vrouwen 3.
Wat niet gauw afgeschreven zal worden, is het item “bittergarnituur”.
Na elke ronde serveert het thuisteam warme hapjes in de kantine, uiteraard afgekoeld middels een drankje. Op 12 mei 2017 werd team NKVV vrouwen 3 een trotse Kampioen in de 7×7 competitie.

NKVV Algemeen:

Reclameborden commissie…

Nog iets waar NKVV enorm trots op is, zijn de reclameborden. Kijk rondom het veld en de grote aantallen en de goede staat van de borden valt u op. Dit is de laatste tien jaren mede mogelijk gemaakt door de inzet van Sjaak Hilbink, Anno Boer en Patrick Vos.

Renovatie bestuurskamer…

Tijdens de winterstop en in het voorjaar van 2009 werd de renovatie van de bestuurskamer gerealiseerd. De ruimte werd uitgebreid zodat er een ruimere ontvangst mogelijk was voor bezoekende verengingen. Ook de grotere vergadertafel mét meer stoelen was reden voor ruimtelijke vergaderingen.

Wedstrijdballen…

Sinds het seizoen 1998-1999 speelt NKVV 1 bijna elke wedstrijd met een door sponsoren aangeboden wedstrijdbal. Ook in 2018 is dit nog steeds een vast gebruik bij elke thuiswedstrijd.

Clubblad…

Het NKVV Journaal, het papieren clubblad van de vereniging. Frank Krikken, John Roossien Klaas Veldhuis, Henk Westman en Jelle vd Wetering vormden de redactie. Het voortbestaan heeft in zijn laatste periode enkele moeizame jaren achter de rug, aangezien internet al bijna een dagelijks fenomeen is. Alle laatste nieuwtjes worden al snel weergegeven via de website.

Tijdens de jaarvergadering van 27 augustus 2009 wordt bekend gemaakt dat het clubblad is opgeheven. Voor de overige financiën wordt binnen de commissie een bestemming gezocht. Op 2 januari 2010 bieden Jelle van der Wetering en Klaas Veldhuis een kleedkamer/veld-indelingenbord aan de voorzitter aan. Het einde van een tijdperk is een feit!

Kleedkamer en veld-indelingenbord, aangeboden op 2 januari 2010

Lid van verdienste…

Tijdens de jaarvergadering van 28 augustus 2008 wordt Jan Winkel voorgedragen als Lid van Verdienste. Jan was onder andere actief als elftalleider, kaartcommissie, bar vrijwilliger en klussenploeg. Als dank ontvangt hij namens de vergadering een oorkonde en een standaard met inscriptie.

Op 27 augustus 2009 is het de beurt aan Henk Supheert. Met name voor het oprichten en de latere herstart van het damesteam. Daarnaast heeft Henk zich verdienstelijk gemaakt als bestuurslid, de jubileum-commissie en andere diensten als vrijwilliger. Ook hij ontvangt een oorkonde en een standaard.

Jubilarissen…

12,5 jaar spelend lid: Ilse Hilbink (2009), Esther Kroesen (2009)

25 jaar spelend lid: Patrick van der Weide-Lzn (2009)

25 jaar spelend lid: Ronny Vos (2017)

50 jaar lid: Anno Boer (2017)

Anno Boer, 50 jaar lid van NKVV, 7 september 2017

Futsall…

NKVV had in het seizoen 2008-2009 ook een eigen futsall-team. Helaas moest het team zich halverwege terugtrekken door blessures en belangen m.b.t. de veld elftallen. NKVV lag namelijk op kampioenskoers.

Kantine…

In 2017 werden de kantinezaken overgedragen aan Carola Markus en Mark Kruithof. In alle voorgaande jaren waren Janny en Bertus Prins de drijfveer achter een goed lopende kantine. De inkoop was altijd netjes voor elkaar en nimmer was er een lege koeling te bekennen. Ook voor het bevoorraden van feesten en huldigingen was een telefoontje met Janny voldoende om de zaken geregeld te krijgen. De liefde voor de club was genoeg om deze taken uit te voeren.

Ook de warme keuken wordt met name `s middag bemand. Meestal door jeugdleden die, tegen een kleine vergoeding, de klanten voorzien van diverse items zoals koffie, frituur of de welbekende bal.

A.E.D…

Sinds maart 2015 bezit de vereniging een eigen AED. Verschillende personen hebben proffessionele instructies gekregen over het gebruik van het apparaat dat mensenlevens kan redden. De AED hangt naast de woning van Tinus Koster in de Nassaustraat, waar het ook voor de overige dorpsbewoners toegankelijk is.

Verlichting veld twee…

Een lang gekoesterde wens is in november 2017 eindelijk in vervulling gegaan. Rondom veld twee is veld-verlichting geplaatst. De nieuwe verlichting is opgehangen in het kader van het verduurzamen van het sportpark. Het te kleine trainingsveld achter de kantine voldeed niet meer aan de eisen, zodat het tweede veld als trainingsveld is ingericht met nieuwe ledverlichting. Opnieuw een bewijs dat het bestuur achter de schermen vaak meer werk verricht, dan menigeen ziet. De lampen zijn afkomstig van Sportstroom; deze leverancier helpt sportverenigingen met het behalen van kostenbesparing op energiegebied en kan zelf ook als energieleverancier optreden.

Krentestoetetoernooi…

Het Krentestoetetoernooi kent in januari 2017 al weer haar 38e editie. Vanaf de JO17 (B-junioren) jeugdleden, senioren teams (m/v) tot aan overige leden, iedereen is welkom om mee te doen aan de sportieve aftrap van het jaar. Al jaren wordt dit festijn georganiseerd door

Bennie Pol en Trenco Kroesen. Daarnaast vervullen scheidsrechters Elzing, Lunenborg en Veldhuis een leidende rol op deze feestelijke sportdag.

Stoffer Cremer Veteranen toernooi…

Vele oud-voetballers van NKVV doen mee aan dit inmiddels traditionele veteranen toernooi. Het biedt een podium voor een gezonde, sportieve strijd tussen (oud)spelers die elkaar vaak nog kennen van de reguliere competities van weleer.

Het Veteranentoernooi is opgericht door Stoffer Cremer, Anno Boer, Riekus Kroesen en Eddie van der Weide en het 1e toernooi werd gespeeld op 28 mei 2005. Tot en met de editie van 2010 is de samenstelling van de commissie hetzelfde gebleven. In augustus van 2010 overleed Stoffer Cremer en in 2011 is ter nagedachtenis aan hem de naam van het toernooi gewijzigd in het Stoffer Cremer Veteranentoernooi.

In hetzelfde jaar is Bert Benjamins toegetreden tot de commissie en tot 2014 is de samenstelling hetzelfde gebleven (Anno Boer, Riekus Kroesen, Eddie van der Weide en Bert Benjamins).In 2014 is Fokko Benjamins toegetreden tot de commissie en na de 10e editie in 2014 is Riekus Kroesen gestopt. Eind 2014 is ook Bert Benjamins gestopt en begin 2015 zijn vervolgens Sjaak Hilbink en Patrick Vos toegetreden. Tot en met de 13e editie in 2017 is de samenstelling niet gewijzigd (Anno Boer, Eddie van der Weide, Fokko Benjamins, Sjaak Hilbink en Patrick Vos). Halverwege 2017 is Fokko Benjamins gestopt en is Bertus Prins toegetreden, waardoor commissie in 2018 bestaat uit: Anno Boer, Eddie van der Weide, Sjaak Hilbink, Patrick Vos en Bertus Prins.

Stoffer Cremer (r) in actie

Het veteranentoernooi was al heel wat jaren een begrip bij NKVV, maar na zijn overlijden in 2011, werd deze omgedoopt tot het Stoffer Cremer Veteranentoernooi.

Een opvallende start van deze editie was de aftrap voor de eerste wedstrijd door de zonen van Stoffer, Richard en Michel Cremer.

Michel en Richard Cremer, 26 mei 2012

Het toernooi kent genoeg redenen om een gezellige, sportieve dag met elkaar te hebben waar de verhalen van weleer ieder jaar iets meer worden aangedikt. De dag wordt meestal afgesloten met een barbecue. Onder leiding van Anno Boer, Fokko Benjamins, Sjaak Hilbink, Patrick Vos en Eddie vd Weide heeft NKVV inmiddels de 13e editie beleefd.

Protos Weering Zaalvoetbal Toernooi…

Al meer dan 35 jaar neemt NKVV deel aan het Protos Weering Zaalvoetbal Toernooi. Teams van eerste elftallen uit een grote regio nemen het tegen elkaar op. Veelal zijn de tegenstanders iets meer bedreven in deze tak van sport. Het meedoen is dan ook de meest belangrijke reden van deelname!

Scheidsrechters…

Een voetballer kan geen wedstrijden spelen zonder scheidsrechter. Dat geldt voor alle categorieën, jeugd en senioren. NKVV is dan ook blij en dankbaar met de mensen die deze, soms minder dankbare, taak op zich wil nemen. Het hoopt ook in de toekomst een beroep te kunnen doen op deze groep vrijwilligers.

Scheidsrechter Eric Braamhaar bezoekt NKVV, 9 april 2009

Kaartcommissie…

Sinds jaar en dag is klaverjassen een belangrijke activiteit binnen de vereniging. Gedurende het voetbalseizoen wordt elke vrijdagavond (tot aan Pasen) gekaart. Ook wordt dit spelletje vaak beoefend op zaterdagmiddag bij afgelasting van de voetbalwedstrijden. Ook op oudejaarsdag is het traditie dat er een toernooi gehouden wordt.

De commissie bestond in der loop der tijd uit de volgende personen: Piet Smit, Jan Vos (Nw Dijk), Berend v.d. Weide, Koop Entjes en Jan Winkel.

Eind 2009 wordt het kaarten opengesteld voor iedereen. Tot die tijd was het deelnemen alleen weggelegd voor leden en donateurs van NKVV. Jan Vos (voorheen Dalerpeel, nu Coevorden) en Sjaak Hilbink zijn de organisatoren van het zaterdag kaarten. En wanneer nodig aangevuld door andere aanwezigen.

Kaarten in de kantine van NKVV, 22 maart 2013

Klussenploeg…

Het wordt soms met wat gemak uitgesproken: “De klussenploeg”. Toch mag de waardering hoog zijn voor dit team, vaak oudgedienden. Als voorbeeld: De velden liggen er tijdens alle wedstrijden fantastisch bij, iets wat vaak voor normaal wordt aangenomen. De klussenploeg verzet wekelijks enorm veel werk achter de schermen. Een veelvuldig compliment mag men dan ook terecht maken.

Veld-belijning…

Een onderdeel van het voetbal, welke door maar weinig spelers wordt opgemerkt. Pas wanneer de lijnen minder goed zichtbaar zijn, valt het op. De lijnen worden sinds 2010 “geverfd” door Koop Entjes. Voorheen was met name Riekus Kroesen de terreinmeester. Eén van de onzichtbare onderdelen waar men niet zonder kan.

Samenwerking…

Binnen een kleine dorpsgemeenschap is samenwerken van groot belang. Ook de afgelopen periode hebben we met een aantal verenigingen nauw samengewerkt. Zo zijn bijvoorbeeld touwtrekvereniging “de Roppers” en Feestcommissie ACD, regelmatige gebruikers van het terrein en de accommodatie.

NKVV voorziet zichzelf van energie…

Onlangs zijn 50 zonnepanelen geplaatst op het dak van het clubgebouw van de Nieuwe Krimse voetbalvereniging te Dalerpeel. Nadat in september 2017 het trainingsveld voorzien was van Ledverlichting is begin februari 2018 het dak voorzien van zonnepanelen. Er zijn 50 zonnepanelen geplaatst op het dak van het clubgebouw.

Na de bezuinigingsopdracht van de gemeente Coevorden werden velden en gebouwen overgedragen aan de club. Om kosten te besparen werd er een energiescan gedaan. De grootste besparing met minste kosten was de optie LED en zonnepanelen.

NKVV kreeg voor het project een subsidie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daarnaast heeft NKVV gebruik gemaakt van een energielening met zeer lage rente. 

Zonnepanelen op het clubgebouw van NKVV, februari 2018

Darten…

De laatste jaren heeft ook de dartssport haar intrede gedaan binnen NKVV. De jaarlijkse dartavond is een terugkerend fenomeen onder de voetballers. Het laatste seizoen is het bijna standaard dat naast de voetbalschoenen, ook de dartpijlen in de trainingstas zitten. Na afloop wordt er menig pijltje gegooid, wat zorgt voor een gezellige sfeer in de kantine.

De jaarlijkse dartavond, 24 februari 2018

Vrijwilligers en de vrijwilligersavonden…

NKVV heeft de rijkdom van een grote groep vrijwilligers. Iedereen vult dit in op zijn of haar eigen manier, maar de kern is het feit dat de vereniging trots mag zijn op deze liefhebbers. Deze mensen zijn onbetaalbaar en onmisbaar. Om de vrijwilligers (m/v) te belonen, houdt de vereniging ieder jaar in februari een vrijwilligersavond. Onder het genot van een hapje, drankje en muziekje, worden diverse spelletjes gespeeld en voetbalzaken besproken. Elk jaar is het feest weer een groot succes.

Vanaf deze positie wil het bestuur nogmaals iedereen bedanken!

SJO NKvvProtos:

In het seizoen 2003 is de jeugdsamenwerking met Protos op bestuurlijk niveau gestart. In het seizoen 2004-2005 werd dit formeel gemaakt, door een autonoom jeugdbestuur te stichten, welke volgens een nieuw opgesteld beleidsplan te werk gaat. De jeugd gaat vanaf dat moment verder onder de naam NKvvProtos. Naast veldvoetbal, hebben er ook veel zaalcompetities plaats gevonden, waar teams van NkvvProtos aan mee hebben gedaan. De samenwerking heeft beide verenigingen goed gedaan en er zijn vele kampioenschappen gevierd van diverse jeugdteams.

Seizoen 2008-2009

Bestuur: Patrick Vos, Lambert Smits, Sjaak Hilbink, Gradus Bosch, Jan Pronk, Mark van der Veen
Teams: B1, B2, C1, D1, D2, E1, E2, F1, F2, F3, F4 + Kaboutervoetbal
Kampioen: D2 voorjaar

Activiteiten:

3 december 2008: De AC organiseert een Sinterklaas bingo

Sinterklaas bingo, 3 december 2008

13 december 2008: De B junioren zullen NKvvProtos vertegenwoordigen op de Kerstmarkt

19 februari 2009: Het eerste officiële bestuur etentje is een feit

9 april 2009: Arbitrageavond onder leiding van Erik Braamhaar

24 april 2009: 4X4 toernooi

27 mei 2009: Penaltybokaal

29 mei 2009: Tentenkamp

Seizoen 2009 – 2010:

Bestuur: Patrick Vos, Gradus Bosch, Jan Pronk, Mark van der Veen. In april 2010 sluiten Joke Dekker en Christina Kok aan als bestuurslid.

Teams: B1, C1, C2, D1, D2, E1, E2, E3, F1, F2, F3 + Kaboutervoetbal

Activiteiten:

2 juni 2010: Penaltybokaal

11 juni 2010: 4×4 toernooi

3 juli 2010: Vrijwilligersavond NKvvProtos

Seizoen 2010-2011:

Bestuur: Patrick Vos, Gradus Bosch, Jan Pronk, Mark van der Veen, Christina Kok. In oktober 2010 sluit Harry Alting aan als bestuurslid.

Teams: A1, C1, D1, D2, E1, E2, E2, F1, F2 + Kaboutervoetbal

Activiteiten:

27 februari 2011: De jeugdafdeling bezoekt de eredivisiewedstrijd Feyenoord – FC Groningen in De Kuip. Het is koud en het regent de hele dag. Na het aanschaffen van souvenirs en het maken van films en foto’s ging het gezelschap van bijna negentig personen het stadion in. De kinderen kregen een Feyenoord-lesboek. Van tevoren hadden de kinderen min of meer besloten voor FC Groningen te zijn, maar na enkele minuten bleken de liederen van het Feyenoord legioen toch het meezingen waard. Vooral nadat de thuisclub al snel scoorde. De toeschouwers beleefden een doelpuntrijke wedstrijd, het  werd 5-1 voor Feyenoord. 

Dik ingepakt voor Feyenoord-Groningen (5-1), 27 februari 2011

3 mei 2011: Penaltybokaal

2 en 3 juni 2011: Tentenkamp

17-18 juni 2011: D1 & D2 doen mee aan het 24-uurs toernooi van DKB in De Krim

24 augustus 2011: NKvvProtos start met het gebruik van Sportlink

Seizoen 2011-2012:

Bestuur: Patrick Vos, Gradus Bosch, Jan Pronk, Mark van der Veen, Christina Kok, Harry Alting.

Teams: A1, B1, C1, C2, D1, D2, E1, E2, F1, F2 + Kaboutervoetbal

Kampioen: E2 & E3 – Gansehof Zaalvoetbaltoernooi

Activiteiten:

6 oktober 2011: Samen met de sponsoren Sluyters Sport en Combisport is er door het jeugdbestuur een nieuw club-tenue aangeschaft.

22 oktober 2011: Justin Pol doet mee namens de B junioren aan de Bartje Bokaal ( TV Drenthe)

9 december 2011: NKvvProtos levert ballenjongens/meisjes, vlaggendragers en mascottes voor de wedstrijd FC Emmen – FC Zwolle.

Ballenjongens en meisjes bij Emmen-Zwolle, 9 december 2011

1 maart 2012: André Pol en Klaas Veldhuis organiseren in de kantine van NKVV een spelregelavond voor de D-pupillen.

Seizoen 2012-2013:

Bestuur: Patrick Vos, Gradus Bosch, Jan Pronk, Mark van der Veen, Harry Alting. Christina Kok stopt in september 2012. Klaas Veldhuis sluit in juni 2013 aan als bestuurslid. Hij volgt Patrick Vos op als (wedstrijd)secretaris.

Teams: A1, B1, C1, C2, D1, D2, E1, F1, F2

Kampioen: De B1, C1 & D3

Activiteiten:

3 april 2013: Voor de B-junioren komt er een verplichte KNVB spelregelcursus.

1 juni 2013: De C-junioren spelen de bekerfinale in Bergum. Er wordt een busreis geregeld voor de C-junioren en begeleiding.

29 juni 2013: Vrijwilligersavond

29 augustus 2013: Spelmiddag + 4×4-toernooi

Seizoen 2013-2014:

Bestuur: Jan Pronk, Klaas Veldhuis, Mark van der Veen, Harrie Alting, Gradus Bosch, Joke Dekker

Teams: A1, B1, C1, C2, D1, D2, E1, E2, F1

Kampioen: D2 najaar, E1 voorjaar, F1 voorjaar, D1 zaal, E2 zaal

Activiteiten:

16 april 2014: Klaas Veldhuis en Mark Kruithof organiseren een Kabouter-voetbalmiddag. Doel is om ook de jongste voetballers kennis te laten nemen van het voetbal.

Kaboutervoetbal op het terrein van NKVV, 16-04-2016

18 april 2014: De geplande speurtocht die stond gepland, gaat niet ook door. De voorbereiding was al gedaan, de route uitgezet en de voorraden al ingekocht. Hevige regenval in combinatie met zwaar onweer gooide op het laatste moment roet in het eten. Uit veiligheidsoverweging wordt besloten om deze editie uit te stellen naar een volgend seizoen.

15 september 2014: Het seizoen 2013-2014 is gestart met een dubbele bestuurswijziging. Christina Kok en Patrick Vos zijn na goed overleg uit het bestuur getreden. Patrick heeft na jaren zitting als secretaris in het jeugdbestuur, zijn functie overgedragen. Wel gaf hij aan dat hij zijn ervaring zal gebruiken om zijn opvolger in te werken. Patrick is als secretaris van NKvvProtos ontzettend belangrijk geweest in de samenwerking tussen de jeugdafdelingen van NKVV en Protos. Hij was vanaf de eerste opzet aanwezig en heeft zijn functie als bestuurslid altijd ontzettend gepassioneerd uitgevoerd. Klaas Veldhuis had deels zijn taken al overgenomen.

Seizoen 2014-2015:

Bestuur: Jan Pronk, Klaas Veldhuis, Mark van der Veen, Harrie Alting, Gradus Bosch. In februari 2015 zijn Trenco Kroesen en Roel Kreeft toegetreden. Aan het eind van dit seizoen treden Mark vd Veen en Joke Dekker af. Kort daarna komen ook Jeroen Brouwer en Andre Wessel het bestuur versterken. Hierdoor kunnen Jan Pronk en Gradus Bosch afscheid nemen na jarenlange zitting in het jeugdbestuur. De oud-leden worden op gepaste wijze bedankt.

Teams: B1, B2, C1, C2, D1, E1, E2, F1

Kampioen: F1 voorjaar, E2 voorjaar, D1 zaal

Activiteiten:

9 mei 2015: In het KNVB bekertoernooi is het team van NKvvProtos E2 de voorronden winnend doorgekomen. Het speelde op 18 oktober 2014 uit tegen CSVC E4. Uitslag 1 – 17. Op 15 november 2014 speelde het daarna uit tegen Hoogeveen E4, uitslag 4-6.

Vervolgens was er 9 mei 2015 de laatste voorronde wedstrijd thuis tegen Olde Veste `54 E7. Uitslag 5-5, waarna penalty`s uitkomst moesten brengen. Ook daar veel mogelijkheden, maar na elk 7 kansen te hebben gehad, was het Olde Veste E7 die de winnaar werd. Toch een prestatie van formaat voor het team van NKvvProtos E2.

20 mei 2015: Penalty en pannenkoeken avond

5 juni 2015: Tentenkamp, met onder andere een clinic van PEC Zwolle

12 juni 2015: Vrijwilligersavond

Seizoen 2015-2016:

Bestuur: Trenco Kroesen, Klaas Veldhuis, Roel Kreeft, André Wessel, Harrie Alting, Jeroen Brouwer.

Teams: A1, B1, C1, C2, D1, D2, E1, F1

Nieuw is de inschrijving van een meisjesteam C junioren in de zaal. Deze staan onder leiding van Annemieke Alting en Angelique Vredeveld. Het team haalt gelijk de Noordelijke Finale in Franeker, waar het vierde word.

Kampioen: B1 najaar, C2 najaar, C1 zaal

Activiteiten:

5 augustus 2015: De start van de voetbal plaatjesactie. Alle leden worden hiervoor op de foto gezet. De leiders worden speciaal voor deze actie in een  nieuwe polo gekleed. In een periode van 8 weken kan men de plaatjes sparen bij aankoop van producten uit de twee Jumbo`s in Coevorden. Als bonus geeft Jumbo aan, de jeugdafdeling financieel te zullen ondersteunen.

5 augustus 2015: De start van de voetbal plaatjesactie

18 september 2015: Middels een etentje wordt er afscheid genomen van een aantal bestuursleden.

13 oktober 2015: De kantine van NKVV is het toneel van de ruilactie. In een vol geladen kantine worden de laatste plaatjes bijeen geruild. Wie als eerste zijn of haar boek had vol heeft gespaard, ontvangt namens NKVV een mooie wedstrijdbal.

1 december 2015: Op uitnodiging van het jeugdbestuur zijn een aantal jeugdleden aanwezig bij de vergadering. De spelers lopen de hele vergadering mee en krijgen zo inzicht welke taken een jeugdbestuur allemaal behandeld. Woensdag 9 maart 2016 is er de tweede editie in deze vorm. De aanwezige jeugdleden ervaren dit als een prettige manier van communiceren.

12 december 2015:  De AC is aanwezig op de Kerstmarkt.

16 januari 2016: Jumbo Coevorden heeft toegezegd de nieuwe hoofdsponsor van NKvvProtos te zullen worden. Binnen het jeugdbestuur volgt het idee om de leden zelfs een wedstrijd tenue te laten kiezen. Er wordt een eigen logo ontworpen:

13 februari 2016: Alle teams komen in actie tijdens het Zwaluwen KNVB Bekertoernooi. NKvvProtos C1 doorstaat de voorronden van het toernooi. Er wordt in de 2e ronde gewonnen van DZOH C4 en het team van Cremer & Meijerink mag voor de 3e ronde naar Espel, op zaterdag 21 november 2015. Deze wedstrijd wordt gewonnen met 1-5 en op 13 februari 2016 speelt men thuis in de 4e ronde tegen JVZ C4. Deze wedstrijd gaat verloren met 2-3 en daar eindigt het bekertoernooi. Over-all een prima prestatie.

13 februari 2016: De jeugdafdeling bezoekt het Polman stadion voor de wedstrijd Heracles – AZ. Met busmaatschappij Noorden Reizen worden de groep vervoerd en alle deelnemers dragen bij in de kosten. De jeugdleden komen in actie als ballen-jongens/-meiden, vlaggendragers en pupil van de week. Jasper Hahn heeft de eer om pupil van de week te zijn. Het blijkt een zeer geslaagde dag met een regen van goals. Het wordt uiteindelijk 3-6.

25 maart 2016: Een griezelige spooktocht voor de C teams.

1 april 2016: Pijltjes gooien tijdens een dartavond voor de A en B teams.

8 april 2016: In het dorpshuis te Steenwijksmoer wordt een speciale kleding-avond georganiseerd. De avond start met de onthulling van het nieuwe logo en de bijbehorende vlag van NKvvProtos. Tijdens deze bijeenkomst kunnen de leden van NKvvProtos hun voorkeur uitspreken middels een stemming. Er wordt uiteindelijk met een behoorlijke meerderheid bepaald welke kledinglijn NKvvProtos gaat hanteren.

Leden kiezen uit 5 verschillende tenues. Links de winnaar, 8 april 2016

11 mei 2016: teams E en F bezoekt het Griendtsveenpark in Erica.

18 mei 2016: Het jaarlijkse pannenkoeken toernooi.

20 mei 2016: Bingo en muziek avond voor de D teams.

13 juni 2016: Vrijwilligersavond

Seizoen 2016-2017:

Bestuur: Trenco Kroesen, Klaas Veldhuis, Roel Kreeft, André Wessel, Harrie Alting, Jeroen Brouwer.

Teams: A1, B1, B2, C1, C2, D1, E1, E2, F1, F2. Tijdens de voorjaars competitie viel het team C1 af.

Kampioen: JO11-1 voorjaar, JO11-2 voorjaar, JO15-2 voorjaar, JO17-1 voorjaar, JO17-1 najaar, JO17-2 najaar

Activiteiten:

26 augustus 2016: Een heuse tenue presentatie nabij de kantine van NKVV. Hiervoor worden alle sponsoren uitgenodigd en worden de tenues en trainingspakken gepresenteerd. NKvvProtos loopt er netjes en herkenbaar bij, met dank aan de sponsoren.

Alle jeugdleden van NKvvProtos met de sponsoren, 26 augustus 2016

21 september 2016: NKvvProtos schrijft zich in voor de actie “ Scoren voor de Club”

3 oktober 2016: Het jeugdbestuur bezoekt bijeenkomst FC Groningen mbt clubarbitrage en sportief besturen.

3 oktober 2016: Het jeugdbestuur bezoekt de KNVB bijeenkomst mbt het nieuwe pupillen voetbal.

1 november 2016: De actie “ Scoren voor de Club” is gestart en duurt tot 17 december 2016.

2 november 2016: De BOS cursus komt opnieuw in beeld. Het jeugdbestuur neemt hierin initiatief.

17 december 2016: De actie “ Scoren voor de Club” is een groot succes. Er wordt € 1630.00 opgehaald.

10 januari 2017: De JO15-1 wint de voorronde van het Kersttoernooi. Het wordt 3e in de finale in Westerbork.

24 januari 2017: Het jeugdbestuur bezoekt een pilot in Dalen mbt het nieuwe jeugdvoetbal.

18 maart 2017: NKvvProtos bezoekt de eredivisie wedstrijd FC Groningen – Willem II. Een geslaagde avond met een 1-1 eindstand.

NKvvProtos bezoekt Groningen-Willem II, 18 maart 2017

19 april 2017: Het jeugdbestuur zet een eigen voorlichtingsavond op mbt het nieuwe jeugdvoetbal. Harry Alting geeft uitleg over de spelwijze.

25 en 26 mei 2017: De activiteitencommissie ism het jeugdbestuur organiseert een geslaagd Tentenkamp.

6 juni 2017: De NKVV JO19 leden worden uitgenodigd voor een overleg mbt het nieuwe seizoen.

16 juni 2017: Feestavond voor het JO19 team. Locatie kantine NKVV.

17 juni 2017: Alle vrijwilligers binnen NKvvProtos zijn welkom op de traditionele vrijwilligersavond.

Seizoen 2017-2018:

Bestuur: Trenco Kroesen, Klaas Veldhuis, Roel Kreeft, André Wessel, Harrie Alting, Jeroen Brouwer.

Teams: JO19-1 (A1), JO17-1 (B1), JO17-2 (B2), JO15-1 (C1), JO13-1 (D1), JO11-1 (E1), JO9-1 (F1), JO8-1. (nieuwe aanduidingen. Internationaal.)

Kampioen: JO13-1, zaal regio Coevorden, JO17-1 najaar.

Activiteiten:

17 juli 2017: Ilse Hilbink stopt na 10 jaar Activiteiten Commissie. Ze wordt voor haar diensten beloond door collega Janet Kroesen. Haar laatste activiteit, het traditionele tentenkamp, was ook deze editie een geslaagd evenement.

6 september 2017: NKvvProtos is gestart met een opleiding scheidsrechter veldvoetbal. Samen met de COVS zijn 14 leden van NKVV en vv Protos onderwezen aan de spelregels van het voetbal. In 4 avonden hebben alle deelnemers het bijbehorende certificaat behaald op 11 oktober 2017 en zijn ze klaar voor het fluiten van (jeugd)wedstrijden voor de verenigingen.

De nieuwe generatie scheidsrechters, 11 oktober 2017

18 november 2017: Tijdens de Winterfair Steenwijksmoer is de Activiteiten Commissie van voetbalvereniging NKvvProtos uiterst actief aanwezig. Het is deze groep namelijk gelukt om éénmalig een in clubkleuren getooide ijsmuts, uiteraard bedrukt met het unieke NKvvProtos logo, aan te bieden.

25 november 2017: JO11-1 knalt door de 100 goals-barrière binnen één seizoen. Het scoort haar 100ste goal in deze najaar-competitie. Het is Tess Cremer die de honneurs waarneemt en het balletje binnen prikt. 

1 februari 2018: Alle uitslagen van de wedstrijden worden vanaf februari ingevoerd via de KNVB Wedstrijdzaken-App.

14 februari 2018: Het jeugdbestuur is actief. Een volgende stap in het organisatie proces is trainen van de coaches en trainers. De KNVB heeft een module ontwikkeld waarin alle elementen naar voren komen welke als basisbehoefte nodig zijn om een team optimaal te coachen en/of trainen. In totaal doen 14 leden van NKvvProtos mee aan deze cursus.

10 mei 2018: NKvvProtos viert haar 15 jarig jubileum!

NKvvProtos Algemeen:

Keepertrainers 2008-2018

Mike Deuten, Michel Kok, Jan Loohuis, Harold van Opzeeland, Jasper Tuin, Mitchel Vonk.

Sociale media

Sinds jaren is NKvvProtos ook te vinden op sociale media. Via website, Facebook, Twitter en Instagram is de jeugdafdeling overal te volgen. De beheerder is Klaas Veldhuis en hij zorgt er bijna dagelijks voor dat alle leden en overige liefhebbers het laatste nieuws kunnen volgen.

Website: www.nkvvprotos.nl

Facebook: www.facebook.com/nkvvprotos

Instagram: www.instagram.com/nkvvprotos

Pupil van de Week

Al sinds jaren spelen de jongste jeugdleden als Pupil van de Week mee met de thuiswedstrijden van NKVV en vv Protos. Voor de mini spelers een leuke ervaring waar jaren later met plezier op wordt teruggekeken. Binnen NKVV regelt Klaas Veldhuis de Pupil van de Week.

Pupil vd week Robin Veldhuis, neemt de aftrap met Sjaak Hilbink. NKVV-VCG, 9 april 2011

Nieuwe wedstrijdvormen

Met ingang van het seizoen 2017/’18 start het amateurvoetbal met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillenvoetballers. De JO8 en JO9 spelen op een zogenoemd kwart veld. De teams spelen 2x 20 minuten, zes tegen zes en de scheidsrechter heeft een leidinggevende rol. Inworp wijzigd in intrap of indribbelen. Het is even wennen voor iedereen, maar de spelers laten zien dat de nieuwe wedstrijdvorm snel wordt opgepakt.

NKvvProtos JO9-1 v Germ/CSVC JO9-2, 27 november 2017

Amateur convenant

In augustus 2011 sluit NKvvProtos een amateurconvenant af met Feyenoord. In 2016 gebeurt hetzelfde met FC Groningen. Het levert de vereniging diverse uitjes en bijeenkomsten op. Tevens bezoekt het de stadions van beide teams.

Sponsoren

Vanaf 2008 was Haverkort Interieurs de shirtsponsor. In 2011 zorgde het bestuur voor nieuwe tenues. Sluyters Sport en Combisport waren hierbij de hoofdsponsoren. Daarna was winkelketen Jumbo uit Coevorden de naam welke op alle tenues pronkte.

In 2016 waren het Etiketten drukkerij Hoogeveen, Transportbedrijf Hahn uit Steenwijksmoer, Sluyters Sport uit Coevorden, Combisport Coevorden en Witgoed Stroeve uit Gramsbergen die de jeugdafdeling voorzagen van trainingspakken en kledingtassen.

Mede namens alle jeugdleden, hartelijk dank!

10, 11 en 12 mei 2018 vieren NKVV en NKvvProtos het jubileum
10, 11 en 12 mei 2018 vieren NKVV en NKvvProtos het jubileum

Afsluiting:

Zoals we in het begin schreven: “Het waren weer 10 bijzondere jaren.” Hopelijk gaan we als NKVV nog veel bijzondere jaren tegemoet. We moeten altijd met elkaar de schouders eronder blijven zetten. Zodat wij, maar ook de volgende generaties, allemaal kunnen genieten van het mooiste spel ter wereld.

Laten we er met zijn allen voor zorgen, dat wij nog lang van onze dorpsclub mogen genieten. Wij schrijven dan ook, op naar de volgende 5 jaar, waar we met het 75-jarig bestaan een nieuw hoogtepunt mogen gaan bereiken.

In het kader van deze afsluiting gelden nog steeds de woorden uit de voorgaande jubileumboeken, die wij graag weer willen herhalen:

“De veranderingen in de maatschappij zijn talrijk, zoals de veranderende sportbeleving, de verbreding van het sportaanbod, de terugtredende overheid, de flexibilisering van de arbeidsmarkt en de 24-uurs economie. Het is de taak van NKVV deze verandering in nieuwe kansen om te zetten en niet te beschouwen als bedreigingen. Kansen bieden hoop op toekomst en bedreigingen nooit”.

Bedankt voor het lezen.

Bijgewerkt: 15-09-2022